yangın kapısı No Further Mystery
yangın kapısı No Further Mystery
Blog Article
Yangın sırasında emniyetliğin sağlamlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanılamar.
Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut farklı bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).
yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda rapor belirtilen noktalarda belli müddet ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Binalarda makul standartlarda taraf alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın kabil acil durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.
Yangın bapsı müstacel çıkış kucakin kullanılacaksa o gün gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac yangın kapısı lafınlığının da en azca 1.
Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok şu denli insanoğlunun kişi ve emtia kaybına da sistem açabilir.
Yangın veya acil gidişat vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangına karşı güvende konaklamak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanların can eminğini temin etmek amacıyla kapı kasası ve kullanılan özge aksesuarlarıyla güven oluşum etmekteyiz.
Güvenlik: Acil çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Ivedi durumlarda kapıların her an engelsiz olması insanların çıkışını kolaylaştırır.
Kanat sayısı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir malzeme ile bünyelacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.
Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara akla yatkın şekilde yerleştirilen hareketsiz kanatlı yangın bapsı, hariçarı rast açılacak şekilde kullanılır.